Päiväkahvit tampere kotiin takaisin juonipaljastuksia

päiväkahvit tampere kotiin takaisin juonipaljastuksia

Kaikilla retkillä on päätöksensä. Joskus kuluneita matkoja on helpompi analysoida lopusta päin, kun muistot ovat kirkkaimmin mielessä. Meidän Norjan matkamme viimeinen ilta oli sunnuntaina, kun palasimme eilen kotiin. Istuimme Uumajassa leirintäalueella ja nautimme melkoisen hyvää illallista.

Kaikki olivat ennen ruokaa vähän liian väsyneitä 12 tunnin ajosta halki Norjan ja Ruotsin,…. En osaa itse tehdä ranskalaisia lettejä, hädin tuskin normaaliakaan, ja siksi on ilo, kun reissuseuraan kuuluu joku joka osaa. Olen yrittänyt maanitella Jannea opettelemaan, mutta nopeampi tie taitaa olla, kun harjoittelen itse. Ehkä merkitsen lettitreenit kalenteriin ja letitän jo…. Huomenna menemme pyöräilemään ja toivottavasti melomaaan. Serpentiinitiet toivat perille illansuussa ja on ihana päästä tekemään asioita parin päivän autossa istumisen perään.

Ei sillä, matka tänne oli hieno. On hauskaa, miten jo eri huoltoasemista ja tien varsien ruokakaupoista saa iloa: Huomenna iltapäivällä alkaa teaser-lomani. Tarkoitan sillä kolmen vapaapäivän ja juhannusperjantain muodostamaa lomapätkää, jolla keulin kuukauden etuajassa ennen varsinaista kesälomaani. Vajaa viikon juhannusreissu kesäkuun päätteeksi tekee varmasti eetvarttia En voi uskoa, että kirjoitin noin.

Kun väitän lähteväni elämäni ensimmäistä kertaa Norjaan, niin valehtelen vähän. Lähdin torstaina minilomalle tasaisesti kerrytettyä stressiä tasaamaan. Lähdin ruskean nahkalaukkuni kanssa ihan yksin, toiveenani voida kirjoittaa vihdoin kaikessa rauhassa ja ihan vain itseäni varten.

En kertonut asiasta Tampereen seudun ystävilleni, sillä kaipasin olla yksin. Majoituin keskustan Omenahotellissa ja vaikka olen käynyt Tampereella monta, monta kertaa,…. Marokon matkakertomukset ja -kuvat odottavat läppärin työpöydällä. Jos tehdään julkinen sopimus, että kirjoitan ensimmäisen ensi viikon aikana?

Palaan nyt kuitenkin takaisin tuliaisiin. Ostamistani astioista kirjoitin jo aiemmin, ja miten paljon olemmekaan niitä käyttäneet! Etenkin metalliset tarjottimet ovat olleet käytössä koko ajan. Tuntuu ihanalta kattaa aamukahvit kauniille tarjottimella ja hienostella…. Yhteistyössä Asennemedia ja Paulig Marokon matka oli ja meni. Lomaviikko meni vilauksessa, kun taas jälkipyykkiä voi pestä viikkotolkulla: Mihin paikkoihin haluaisi vielä Marokossa palata ja mitä uusia paikkoja valloittaa.

Varsinaiset matkakertomuksetkin ovat vielä kirjoittamatta, mutta taatusti tekeillä…. En halua missään tapauksessa kotimme muuttuvan sellaiseksi tavaraläjäksi, jossa on kymmenittäin Afrikasta kannettuja puisia elefantteja, korurasia pullollaan Aasian rannoilta kerättyjä kiviä ja joka hyllynreuna matkamuistoja täynnä.

En tahdo kantaa matkoiltani kotiin mitään, joka ei sovi arkeen ja kotimme miljööseen. Pidän kuitenkin siitä, että reissuilta voi tuoda mukanaan tuliaisia, jotka ujuttautuvat…. Yksi Marokon matkan ikimuistoisimmista kokemuksista oli perinteinen marokkolainen hamam tai hammam, kuinka sitä tahtoo kutsua. Jos totta puhutaan, niin perinteisessä marokkolaisessa hamamissa miehet ja naiset kylpevät kyllä aina erikseen.

Me päätimme kuitenkin kokeilla tätä traditionaalista touhua yhdessä ja koimme jotain aivan uutta: Miltä tuntuu katsella, kun marokkolaisnainen puhdistaa miestäsi…. Uusi viikko on alkanut siellä, niin kuin on alkanut täälläkin. Täällä aurinko laskee kahdeksan maissa, nousee kuudelta takaisin taivaalle.

Heräsimme juuri, paikallista aikaa puoli seitsemän. Lähdemme yhdeksän bussilla rannikolle katsomaan merta ja syömään kalaa suoraan katugrillistä. Pitkistä aamuista emme kuitenkaan tingi, aamukahville appelsiinipuiden alla on jätettävä aikaa. Miltä tuntuu kulkea ennen seitsemää Marrakechin kaduilla? Samalla tavalla ne asiat pyörivät Marokossakin: Katukissoja on satakertainen määrä, mutta katit ovat rauhallisia ja hymyileviä, eivät sellaisia pelättävän päällekäyviä.

Kaikki ne puhuvat meille…. Jos Marrakechin Djemaa el Fna —aukiolle eksyy perjantai-illalla, saattaa luulla, että silmien edessä avautuva tilanne on karannut käsistä. Savupommien lailla taivaalle nousevat ruokakojujen höyryt, kymmenet tuhannet kanssakulkijat, transsissa tanssivat ja rumpua lyövät ihmiset, käärmeenlumoajat ja ohi surraavat moottoripyörät saattavat luoda vaikutelman, ettei kaikki ole aivan hallussa. Tilanteen laita on kuitenkin…. Perillä ollaan, ihan ehjinä ja onnellisina.

Kello on kaksi tuntia vähemmän kuin siellä, joten minulla on somelakosta huolimatta vielä pari tuntia armonaikaa laittaa teille päin kuulumisia. Parempi kuitenkin jakaa aamun fiilistelykuvat samantien, että nekin teistä, jotka ottivat offline-haasteen vastaan, pääsevät Marrakech-tunnelmiin vielä tänään. Majapaikkamme on ihana Riad Misria…. Ensin Helsingistä Madridiin ja siitä luoteis-Afrikkaan.

Marokon kuningaskunnassa kellon pitäisi olla lähellä keskiyötä, ja kyyti hotellille onneksi jo odottamassa. Marokko on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Perinneruokia ovat kuskus ja tajinet, juomaksi on usein makeaa minttuteetä. Vuonna maan pohjoisosassa sattunut maanjäristys surmasi yli henkeä…. Olen ollut Turussa elämäni aikana alta kymmenen kertaa. Aina tuntuu rauhalliselta, sellaiselta lepokeitaalta arkipäiviin verraten. Koen kaupungin jotenkin eksoottisena, kulttuurisena ja ehkä jollain positiivisella tavalla vähän vanhanaikaiselta.

Anteeksi, tiedän että tämä saattaa loukata paikallisia, mutta Turussa aika tuntuu kulkevan vähän hitaammin, vaikka asukkaiden ajatukset juoksevatkin ihan kirkkaasti. Vietin viime viikonloppuni Turussa. Meillä oli lauantaita varten vain yksi ja ainoa ohjelmanumero: Hoppingin idea on kiertää kaupungin parhaat kahvilat, istua jokaisessa hetkisen, nauttia paikan juomisista ja syömisistä ja vaihtaa sitten paikkaa. Missään ei saa syödä tai juoda liikaa, ettei kestävyyskunto hyydy.

Emme itse ole mitään Turku-tietäjiä, mutta onneksi…. Kun sitä vain muistaisi useammin, että lähteminen tuntuu lähtemiseltä, vaikka ei aina lähtisi niin kovin kauas. Mukavan väljästi täytetty bussi kuljetti meidät Järvenpääntien varteen lauantaina lounasaikaan. Taivaalta tuprutti lunta, joka kasteli kauttaaltaan, mutta näytti kauniilta kuvissa. Helsingissä oli ankean harmaata asvalttia, heti kehäkolmosen ulkopuolella uutta valkoista loskaa.

Siitä oli ehtinyt vierähtää kolme ja puoli vuotta, kun viimeksi olin Tuusulassa. Ensimmäinen reissumme bussilla Järvenpääntien varteen oli kesällä , kun menimme viettämään sinne ensimmäistä hääpäiväämme. Olin vuotias ja kovin siloposkinen. Kuvia katsellessa tulee sellainen olo, että olen kasvanut henkisesti ainakin kymmenen vuotta, fyysisesti ainakin sen kolme ja puoli.

Voi veljet, minulla on vihdoin lentoliput takataskussani viiden kuukauden tyhjiöelämän jälkeen. Ostimme juuri tänään liput huhtikuuksi Marokkoon, Marrakechiin, viikon mittaiselle lomalle. Minä ja J, unelmien matkatiimi.

Marokko-haaveilu alkoi, kun syyskuisella Turkin matkalla uusi ystäväni Laura istui vieressäni lentokoneessa ja yritimme päästä toistemme ajatuksiin kiinni utelemalla matkamenneisyydestä ja toivotusta -tulevasta. Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sonera Muistattehan, kun kerroin ennen Viron viikonloppua häämatkastamme Tallinnaan kertakäyttökameran kera?

Ei voinut silloin somettaa samaan tahtiin kuin nyt. Häämatkaa ajatellen tämä rajattoman netin ja älypuhelimen puute oli varmasti hyvä asia, mutta vietävä kun silloin olisi tehnyt mieli lähettää muille nähtäväksi edes muutama kuva.

Ravintolasuositus numero 2 tulee tässä: Kävimme Viron reissullamme kahdessa oikein hyvässä ravintolassa. Toisen esittelin eilen F-Hoone , toisen tänään. Kävimme myös muutamassa ei-niin-ihmeellisessä, ja jotta te voisitte suunnistaa saman tien näihin verrattomiin, suositan lukemaan.

Voi kuinka sitä ollaankaan kippistelty viime viikon aikana. Monilla kielillä ja monilla juomilla. Ylläolevassa kuvassa kippistetään tyrnilimsaa suoraan pullosta Tallinnan Telliskiven alueen F-Hoone-ravintolassa. Limsaksi juoma oli vallan hyvää, kun en…. Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sonera Näette kuvissa häämatkamme hetkiä vuodelta Tulee haikea, onnellinen olo kuvia katsellessa.

Olimme neljän päivän honeymoonilla Virossa. Kaikki ihmettelivät, miksi haluamme sinne. Sonera valitsi matkamessujen yhteydessä matkabloggaajien joukosta minut yhdeksi lähettilääkseen kertomaan tarinani, jonka olisin halunnut jakaa samantien, mutta en…. Nordic Blogger Experience on pian ohi ja palaan maanantaina takaisin Helsinkiin. Olen niin väsynyt, etten lähestulkoon tunne raajojani. Viikko on ollut äärimmäisen pitkä ja erittäin onnellinen. Lähdin viikko sitten lauantaina Ahvenenmaalle ja tuntuu, että siitä olisi ikuisuus.

Host-bloggaajan rooli on ollut sellainen kokemus, johon aion…. On vähän hälinää, mutta kirjoitus-flow löytyy joskus yllättävästä paikasta. Olisi muutama himottu matkakohde jakaa. Sori kaverit, on vähän kehnoja päiviä bloggaamisen suhteen. Ensi viikolla näyttää kirkkaalta, mutta nyt kuljen suuressa messuhurmiossa. Huulet maalattuina ja ajatukset matkoissa. Kainalossa mukava malesialainen terveisiä kotiin, no ei sentään kuin pienen ohimenevän hetken.

Matkakuume viilettää jossain miljoonalukemissa. Ei pysty keskittymään kunnolla yhteen kohteeseen,…. Voi katsokaa tuota abborre-maata! Siellä se pieni ja sitkeä saari sitkuttelee. Mietin lähtiessäni, että Ahvenanmaa on kyllä omassa mielessäni jotenkin upea ja eksoottinen, kuitenkin tuttu ja lähellä. En ole edes tajunnut miten arkista nimeä se kantaa. On se onni, ettei meillä Hauenmaata, Siianmaata tai Kuhanmaata, vaikka olisihan niihinkin nimiin varmasti…. Ensimmäinen lento Helsingistä Lontooseen lähti tänään ennen kahdeksaa, joten matkustusta kertyy tälle päivälle leppoisat… Kun syksy viilentää ilmaa ja pimentää illat, voi muistella vielä kerran kesäistä Norjanmatkaa.

Se sijaitsee ikään… Viikon päästä tähän aikaan istun lentokoneessa. Aikaero paikkojen välillä on 13 tuntia, ja yhteensä matka… Sori nyt toverit, mutten jaksa pidätellä enää pidempään siis tätä uutista, kyse ei ole virtsankarkailusta. Lähden yksin ja lennän… Nappaan teidät hetkeksi takaisin lähes kolmen kuukauden takaiseen Norjanmatkaan. Janosimme kaiken autoilun vastapainoksi reissulle… Yhtäkkiä tietyt asiat vain pomppivat kausiluontoisesti silmille joka paikasta, vaikka nämä asiat eivät liittyisi omaan arkeen mitenkään.

Kun sitten Näätämön pakkoajan jälkeen lähdin yksikseni ajamaan kohti Kuhmon kesämökkiä, päätin valita… Tämä on Lapin roadtrip -artikkelisarjan viimeinen osa. Jos hajottaa autonsa… Kun pääsee ensi kerran Norjaan, niin kuin minä tänä juhannuksena, ei sieltä malta pysyä poissa. Kirkenesin eli Kirkkoniemen kautta Sevettijärvelle… Myöhään maanantai-iltana olimme perillä kauniissa, jylhässä Nuorgamissa, päiväunieni matkakohteessa.

Kun… Tervetuloa takaisin Nissen rattiin! Jos ruoasta saisi sanoa pahaa, niin sanoisin tätä… Terveiset Näätämöstä, aivan Norjan rajalta Pohjois-Suomesta, jossa olen ollut nyt jumissa pari päivää.

Lähes 30 vuotta vanha kiituri on… Tällä hetkellä olemme jumissa Näätämössä ja itkettäisi vuolaasti, ellei naurattaisi niin paljon. Harmaa kaunokki on kiitänyt katuja ylväästi kuin… Viiletämme juuri Norjassa, Suomen pohjoisrajan tietämillä. Yritimme ottaa mallia toisista turisteista ja… Kahdet auringonlaskukuvat peräkkäin, miksi ei? Nykyisin lemppareitani on ihanaakin ihanampi Englantilainen sarja "Hakekaa kätilö".

Mukavaa ja tohtisiko toivoa Pioneita aukeaa varmasti jo tänään. Ne kehittyvät hurjaa vauhtia. Olen nähnyt pari kertaa vilaukselta Hakekaa kätilö. Meille on luvattu sadetta maanantaiksi D Tartutin seuraamisen anoppiinkin. En ole katsonut yhtään jaksoa kymmeniin vuosiin. Salkkarit tulee katsottua puolittain, Uusi päivä on lemppari!

Minäkään en ole Kauniita ja kamalia katsonut tällä vuosituhannella. Täytyy vilkaista millainen tuo Uusi päivä on. Yksi suomenkurssilaiseni, irakilainen rouva, sanoi katsovansa sitä. Kirjoitin silloin muistiin miltä kanavalta se tulee ja milloin mutta olen unohtanut koko jutun. Ihanaa kukintaa sinulla siellä. Minulla on niitä kaksi. Tänä vuonna ovat tosi pieniä. Hyvät ja huonot uutiset olen katsonut muutaman kerran. Kauniita ja rohkeita samoin muutaman jakson alussa. Muista en osaa sanoa mitään.

Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas. Friday, June 08, Kukkia, kuivuutta, Kauniita ja rohkeita. Ei ole satanut yli kuukauteen. Nurmikko on kuin korppua. Kukkapenkkejä olemme yrittäneet kastella. Kurjenpolvet ovat tehneet jonkin verran kukkia. Syksyllä istutin blogiystävä Saralta saamiani lupiininsiemeniä. Rododendronissa on kukkia, vaikka ei sellaista runsautta kuin viime kesänä.

Jotkut aika pieniä, muutama näyttävä yksilö. Se muistuttaa kesäistä hääkimppua. Katsokaa mitä näimme kirpparilla. Mieheni sen bongasi ja minulle ojensi. Oli ihan pakko ostaa. Muistan kun aikanaan näin ensimmäisen jakson.

Ajattelin että mitä hemmetin roskaa ja aioin vaihtaa kanavaa Se hetki venähtikin vuosiksi. Ehkä tämä on perinnöllistä. Äitini katseli Peyton Placea. Carolyne oli ehdoton suosikkini ja ihailuni kohde noissa alkujaksoissa.

Ensimmäisestä Thornesta pidin myös. Hän oli "oikea" Thorne, ne kaksi seuraavaa eivät olleet niin hyviä. Olen kuullut että Ridgen näyttelijä jäi pois joku vuosi sitten, mutta ole nähnyt sitä uutta Ridgeä. Minulla oli tapana suositella sarjaa englannin opiskelijoilleni naisille koska kieli oli niin selkeää ja huoliteltua. En ole katsonut mitään vastaavia kotimaisia sarjoja - Salatut elämät ja Kotikatu ja mitä niitä mahtaa olla.

Olen aina vain katsonut vähän niinkuin "ammatin puolesta" vain vieraskielisiä ohjelmia. Vaan nyt tänä vuonna olen mieheni kanssa osunut muutamaan mainioon proggikseen; Hyvät ja huonot uutiset, Pitääkö olla huolissaan? Luulen että ne ovat uusintoja. Hyvistä ja huonoista uutisista aletaan kuvata uusia jaksoja syyskuussa. Lähettänyt Rita A klo

Päiväkahvit tampere kotiin takaisin juonipaljastuksia

Äiti oli poistanut viime hetkellä kuusesta yhden valosarjan, sillä puu näytti liian pramealta. Kävin tänä aamuna lenkillä vaikka vuosi vetelee viimeisiään ja lupauksetkin ovat tekemättä. Juha Hurmeesta ollaan tekemässä jonkinlaista messiasta tai vähintään kirjallisuuden ja teatterin rock-staraa. Kaikki väritkin ovat haaleita. Joulupöydässä oli riittävästi kaikenlaista vaikka isä ja äiti unohtivat valmistaa lammaspadan. Kylppäri on käytävällä, mutta se on ihan oma ja saan jättää sinne shampooni ja muut tilpehöörini. Olen kiitollinen, että pääsin osallistumaan tähän mieltä ylentävään joulutapahtumaan. Escorts in tampere tuhmat videot Festareilla ei enää ole kaljan juojille omia aitauksia, joka on tietysti suuri huononnus. Talvella sanoin ystävälleni Bealle, että Nuorgamiin olisi kyllä päästävä. Lukeminenkin on ollut viime päivinä hankalaa. Joskus nuorena apulaislääkärinä soitin luontohenkisen takapäivystäjän hakuun, johon vastasi vaimo, joka kertoi miehensä olevan metsässä. En ole lukenut Pirkko Arstilan kolumnia, mutta sen aiheuttamaan someraivoon olen päässyt tutustumaan. Yhdellä miehistä oli Kirkan lauluääni ja eräs mies välillä solmi ja sitten taas vapautti rastansa. Tiirailin kuvien päivämääriä löytääkseni tarvittavat dokumentit ja ripustin ne valotaululle kirurgin katsottavaksi.

Hämeenlinnan paras yökerho alastonsuomi com